Öppen och Sluten Stödgrupp och Enskilt Samtal – 2020

Humlegården erbjuder 3 olika samtalsformer: Öppen stödgrupp, Sluten stödgrupp och Enskilt samtal.

Öppen stödgrupp kallas öppen eftersom Du inte behöver föranmäla dig; medlemmar är alltid välkomna. Öppen stödgrupp har en stödgruppsledare som oftast inte själv deltar i samtalet och som har till uppgift att ha ”ögon”, focus på samtalstiden. Stödgruppsledaren är själv medlem och har gått i Öppen stödgrupp. Humlegården använder en väldigt strukturerad samtalsmetod som kallas Rundan. Varje onsdag är det Öppen stödgrupp ca 1,5 timme. Innan gruppen börjar finns fika i Humles lilla kök.

Som vanligt är Öppen stödgrupp på Humlegården varje onsdag kl 17.30 – 19.00. Det kostar inget extra, Du behöver endast vara medlem i Stödcentrum Humlegården.

Sluten stödgruppen är sluten på så sätt att ett antal medlemmar kommer överens om att de ska träffas ett antal gånger. Deltagarna bestämmer själv hur ofta, hur länge gruppen ska träffas, om gruppen vill ha teman inför varje träff, hur långa rundorn ska vara. Deltagarna är aldrig ensamma i lokalen då gruppen träffas under Humlegårdens öppetider. Den Slutna stödgruppen startas igång av stödgruppsledarna de tre första träffarna. Sedan sköter deltagarna samtalsrundorna själva.

Vill Du gå med i en Sluten stödgrupp anmäler du ditt intresse hos Humlegården och när det är tillräckligt många intresserade så får gruppen hjälp att komma igång. Och det kostar inget extra, Du behöver endast vara medlem i Humlegården.

Enskilt samtal kan vara som ett komplement till Stödgrupperna, aktiviteterna på Humle eller någon annan form av samtal/bearbetning. Kanske känner Du ibland att det är ett enormt stort steg att öppna sig, ställa frågor, prata om sina egna känslor/funderingar. Du kanske känner/tycker att det kan vara svårt att prata om något i grupp eller kanske bara lyfta något samtalsämne som Du inte/aldrig pratat om med någon ännu.

Humlegården erbjuder Enskilda samtal med någon på Humle som har kommit en bit på väg i sin ”livsprocess”.

Är Du intresserad av att delta eller har frågor och vill veta mer, kanske vill Du bli medlem, kontakta oss på: 031-13 14 17 eller ring/sms: 0703-13 26 94 eller meila: info@stodcentrumhumlegarden.se så ger vi mer information, svarar på frågor. Och, vill Du bli medlem så bokar vi tillsammans en tid för ett Välkomstsamtal.

Välkommen!

Aktuellt

Humlegården erbjuder 3 olika samtalsformer: Öppen stödgrupp, Sluten stödgrupp och Enskilt samtal. Öppen stödgrupp kallas öppen eftersom Du inte behöver föranmäla dig; medlemmar är alltid välkomna. Öppen stödgrupp har en stödgruppsledare som oftast inte själv deltar i samtalet och som har till uppgift att ha "ögon", focus på samtalstiden. Stödgruppsledaren är själv medlem och har gått i Öppen stödgrupp. Humlegården använder en väldigt strukturerad samtalsmetod som kallas Rundan. Varje onsdag är det Öppen stödgrupp ca 1,5 timme. Innan gruppen börjar finns fika i Humles lilla kök.
Som vanligt är Öppen stödgrupp på Humlegården varje onsdag kl 17.30 - 19.00. Det kostar inget extra, Du behöver endast vara medlem i Stödcentrum Humlegården. Sluten stödgruppen är sluten på så sätt att ett antal medlemmar kommer överens om att de ska träffas ett antal gånger. Deltagarna bestämmer själv hur ofta, hur länge gruppen ska träffas, om gruppen vill ha teman inför varje träff, hur långa rundorn ska vara. Deltagarna är aldrig ensamma i lokalen då gruppen träffas under Humlegårdens öppetider. Den Slutna stödgruppen startas igång av stödgruppsledarna de tre första träffarna. Sedan sköter deltagarna samtalsrundorna själva. Vill Du gå med i en Sluten stödgrupp anmäler du ditt intresse hos Humlegården och när det är tillräckligt många intresserade så får gruppen hjälp att komma igång. Och det kostar inget extra, Du behöver endast vara medlem i Humlegården. Enskilt samtal kan vara som ett komplement till Stödgrupperna, aktiviteterna på Humle eller någon annan form av samtal/bearbetning. Kanske känner Du ibland att det är ett enormt stort steg att öppna sig, ställa frågor, prata om sina egna känslor/funderingar. Du kanske känner/tycker att det kan vara svårt att prata om något i grupp eller kanske bara lyfta något samtalsämne som Du inte/aldrig pratat om med någon ännu. Humlegården erbjuder Enskilda samtal med någon på Humle som har kommit en bit på väg i sin "livsprocess". Är Du intresserad av att delta eller har frågor och vill veta mer, kanske vill Du bli medlem, kontakta oss på: 031-13 14 17 eller ring/sms: 0703-13 26 94 eller meila: info@stodcentrumhumlegarden.se så ger vi mer information, svarar på frågor. Och, vill Du bli medlem så bokar vi tillsammans en tid för ett Välkomstsamtal. Välkommen!
Fler nyheter