Bli medlem

Du kan bli medlem i Stödcentrum Humlegården om du är en kvinna som fyllt 18 år och har varit utsatt för någon typ av sexuell handling mot din vilja under ditt liv och känner att du behöver stöd för att komma vidare.

Det kan vara av vilken som helst typ av sexuell handling, det behöver inte vara ett brott i strikt juridisk mening: har någon tafsat på dig, har någon försökt ha sex med dig fast du inte vill, har någon haft sex med dig fast du inte vill, har någon har tvingat dig till något du inte ville framför en kamera, webben…

Handlingen kan ha utförts av vem som helst: din pappa, din bror, din pojkvän, din chef, din lärare, din kompis, din mamma, din flickvän, en bekant, en helt obekant.

Det som gör att medlemmarna kommer till oss är att de har någon typ av sexuellt trauma med sig och de vill ha stöd för att komma vidare. Här hjälper vi varandra att komma vidare samtidigt som vi hittar nya vägar till vår egen läkning.

Som medlem har du tillgång till föreningens alla aktiviteter och till lokalerna. Föreningen har också två medlemsmöten om året. Då träffas vi, äter lite gott och pratar om högt och lågt.

Stödcentrum Humlegården har ingen anmälningsplikt till socialtjänsten, vi för inga journaler, du berättar det du vill berätta och du kan vara helt anonym om du vill. Vi har inget ”program” du ska gå igenom, vi har ingen tidsgräns på hur mycket du får vara här och vi har inga krav på vilka aktiviteter du deltar i. Du är välkommen så länge du känner att du behöver Humlegården.